Om bagagereglerne


EU har fastsat regler for, hvad du må tage med ombord på flyrejser. Vær opmærksom på, at reglerne ikke nødvendigvis er de samme i lande uden for EU.

Reglerne kan også variere inden for EU, da nogle lande har udarbejdet særregler, der er strammere end det fælleseuropæiske regelsæt. Det er derfor altid en god idé at forhøre sig om de specifikke bagageregler hos både luftfartsselskabet samt den lufthavn, man skal rejse til og fra.

For at sikre, at reglerne overholdes, bliver alle flypassagerer og deres bagage tjekket i en sikkerhedskontrol, inden de får lov til at komme ind på lufthavnens afspærrede område (transithallen).

I Danmark er det politiet samt Trafikstyrelsen, der står for at håndhæve bagagereglerne. For styrelsens vedkommende betyder det, at styrelsen godkender og fører tilsyn med, at sikkerhedskontrollen udføres i overensstemmelse med reglerne. Du kan læse mere om reglerne for farligt gods her, hvor det fulde regelsæt også kan findes: Transport af farligt gods (trafikstyrelsen.dk)

Senest opdateret 23-11-2023